WEBCAMS

Webcams zijn er in vele soorten en maten. Van clip-ons voor je laptop tot PTZ-camera’s.

Beeld en geluid

De beeldkwaliteit van de webcam wordt in de eerste plaats bepaald door de resolutie. Hierbij geldt dat hoe hoger de resolutie is, hoe beter het beeld zal zijn. Een Full HD webcam of, nog beter, een camera met 4K resolutie zorgt ervoor dat alle interactie het beste overkomt. Daarnaast kun je zoeken naar webcams met een ingebouwde microfoon voorzien van ruisonderdrukking. Dit zorgt ervoor dat je altijd goed verstaanbaar bent. En het maakt werken met een headset overbodig.

Platform

Gebruikt jouw werk één specifiek video collaboration platform zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams of Zoom? Let dan bij de aanschaf op dat je een webcam koopt die gecertificeerd is voor dit specifieke platform. Een gecertificeerde webcam is uitgerust met hard- en software die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de videocall altijd perfect is. De plug-and-play technologie zorgt ervoor dat de webcamera werkt, zodra je deze met je computer verbindt.

(E)PTZ

(E)PTZ-camera’s zijn camera’s waarmee de bestuurder op afstand kan draaien, kantelen en in- en uitzoomen (Pan, Tilt & Zoom). PTZ verwijst naar een specifiek type camera-hardware. De gebruiker kan de rotatie en elevatie van de camera op afstand bedienen. De PTZ-camera gebruikt motoren om de focus en zoom van de camera fysiek aan te passen. Bij een EPTZ-camera worden voorgaande functies op elektronische wijze gerealiseerd. De camera beweegt niet daarbij niet fysiek. (E)PTZ-camera’s kunnen additioneel voorzien zijn van AI (artificial intelligence), waardoor deze geheel automatisch het beeld afstemmen op de aan het woord zijnde spreker(s).

Ze worden gebruikt voor veel doeleinden, zoals: videoconferenties, onderwijs, gezondheidszorg, webcaststudio’s en webinars.

Wij werken met name met de webcams van Logitech, Yealink en Avonic.

Webcams Logitech - Media Service
Webcams Yealink - Media Service
Webcams en PTZ-camera's Avonic - Media Service

Neem voor meer informatie of een maatwerkofferte contact met ons op.

ADRES

Media Service Maastricht
Galjoenweg 65
6222 NT Maastricht

CONTACT

CONTACTFORMULIER

    * = verplicht

    Ster in de footer