INTRONICS

Intronics is in 1981 opgericht in Barneveld en is begonnen als een groothandel in actieve, passieve en elektromechanische elektronicacomponenten. Intronics is intussen uitgegroeid tot distributeur die gespecialiseerd is in het ontwikkelen en leveren van connectivity-oplossingen voor informatie- en datavoorzieningen, retail en elektronica. Intronics is actief door heel Europa. Buiten het hoofdkantoor in Barneveld en het kantoor in België heeft Intronics verschillende verkoopkantoren in het buitenland.

In 1992 is INEC in België door Intronics overgenomen; sinds oktober 2009 handelt INEC onder de naam Intronics Belgium. Halverwege de jaren ’90 is Intronics Spanje opgericht. In oktober 1999 werd Intronics een onderdeel van de TKH Group n.v., een aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde internationale onderneming. De TKH Group heeft inmiddels 68 dochterondernemingen met elk hun specialisme in de ontwikkeling en levering van systemen en netwerken voor informatievoorziening, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie.

Connectivity-oplossingen staan bij Intronics voor verschillende soorten verbindingen: van een traditionele verbinding als de kabel of de connector tot de verbinding in KVM- (Keyboard, Video, Mouse) of digital signage-applicaties. Het assortiment van Intronics bestaat uit elektronische en elektromechanische componenten, kabels, KVM-oplossingen, computeraccessoires, audio/video-oplossingen, netwerkapparatuur en domotica.

Webshop hero awards

In november 2021 vierde Intronics haar 40-jarig jubileum. Het bereiken van deze mijlpaal werd onder andere gevierd met de uitreiking van diverse awards.

Joep Schürmann, onze manager projects en service, kreeg uit handen van Ger-Jan Raangs van Intronics de ‘Webshop Hero Award’ uitgereikt. Dit als waardering voor het grote aantal bestellingen dat wij via de webshop van Intronics plaatsen.

Media Service koopt veel kabels bij Intronics en daarnaast AV-oplossingen van onder andere Atlona, Epiphan en Exterity.

Kijk voor het gehele assortiment op de website van Intronics.

Ster in de footer