Project omschrijving

MAASTRICHT UNIVERSITY

Tapijnkazerne

Maastricht University • Tapijnkazerne | Met ‘leren’ als verbindend thema hebben de Universiteit Maastricht (UM), Gemeente Maastricht en Provincie Limburg samen de voormalige Tapijnkazerne nieuw leven ingeblazen. Het openbaar park en de gebouwen die nu gebruikt worden voor onderwijs, onderzoek en horeca zijn toegankelijk voor een breed publiek. Een plek waar de studenten, bedrijven en inwoners van de stad elkaar ontmoeten.

De School of Business and Economics (SBE), UMIO en de universiteitsbibliotheek maken gebruik van de faciliteiten in de gerenoveerde Tapijnkazerne voor onderwijs en onderzoek. Er zijn studieplekken en collegezalen beschikbaar voor iedere faculteit. De gebouwen zijn voorzien van twee collegezalen, onderwijsruimtes ter ondersteuning van Probleemgestuurd Onderwijs en nieuwe learning spaces voor studenten.

Media Service heeft in dit prachtige project diverse interactieve onderwijsmiddelen geïnstalleerd. Deze maken het mogelijk om zowel online als in hybride vorm – een combinatie van online en fysiek – te kunnen doceren, samen te werken en inhoud met elkaar te delen. Daarnaast kunnen ook nog eens de collegezalen via beeld en geluid met elkaar gekoppeld worden om ter plekke een breder publiek te kunnen bereiken. Deze geavanceerde systemen voor blended learning hebben we ook op andere locaties van Maastricht University en bij Zuyd Hogeschool geïnstalleerd.
Smit-Visual heeft in opdracht van Media Service maatwerk whiteboards geleverd die uitstekend combineren met onze interactieve touchscreens.

Maastricht University Tapijnkazerne - Media Service

OVERZICHT PROJECTEN BIJ MAASTRICHT UNIVERSITY

Ster in de footer