… met onze all-in-1-oplossing

Bij verschillende klanten is de afgelopen maanden de vraag gerezen of het mogelijk is om zelf flexibel hun bijeenkomst, event of promotie te streamen. Zowel in beeld als geluid. Zonder inhuur van materiaal en av-technici.

Het antwoord is: JA! Wij hebben een videoregie-set ontwikkeld die volledig op maat naar uw wensen en behoeften samengesteld kan worden.


Maatwerk

Alle sets die we tot nu toe geleverd hebben zijn aangepast aan de wensen van de klant, maar hebben de volgende overeenkomsten:

1 of meerdere camera’s op statief
Vaste camera’s of PTZ-camera’s (pan-tilt-zoom) die op afstand te bedienen zijn met een controlepaneel. Een pan-tilt-zoom camera kan middels een bijgeleverde afstandsbediening omhoog, omlaag, naar links en naar rechts bewogen worden alsook in- en uitgezoomd worden. PTZ camera’s kunnen tot wel 255 presets opslaan waarmee een bepaalde camerapositie opgeroepen kan worden. Op deze manier kan snel gewisseld worden tussen verschillende shots met dezelfde camera.

avonic ptz camera - media service

Als er meerdere PTZ camera’s zijn, wordt er meestal gebruik gemaakt van een controller (zie foto hieronder). Daarmee is het veel makkelijker om de camera’s te bedienen en om presets op te slaan en op te roepen.

Voor de statieven kiezen we compacte inklapbare modellen die netjes kunnen worden opgeborgen in de flightcase.

1 of meerdere microfoons
Deze zijn draadloos of bedraad, variërend van opspeldbare microfoons (revers- of dasspeldmicrofoons) tot headsets en grensvlakmicrofoons die op tafel gelegd worden. Om het signaal van de revers of headset microfoon te versturen naar de ontvanger is een bodypack transmitter (zie foto hieronder) nodig.

bodypack transmitter shure - media service

1 afkijkmonitor of multiviewer
Op één beeldscherm zijn de camerabeelden zichtbaar, voordat ze geselecteerd worden om te streamen. Dit beeldscherm bevestigen we in het deksel van de flightcase. Dit deksel kan open geklapt worden, zodat het scherm goed zichtbaar is voor de operator.

multiviewer - media service

1 extra HDMI input
Hierop kan bijvoorbeeld een laptop aangesloten worden, waardoor een Powerpoint- presentatie ook mee gestreamd kan worden.

1 streaming av-mixer
Hiermee worden de beelden geschakeld en het geluid gemixt. Het eindresultaat wordt omgezet naar een USB 3.0 stream die door een laptop of pc herkend wordt als zijnde een webcam en in het gewenste streamingplatform naar wens zichtbaar wordt als audio- en beeld-input.

De meeste mixers hebben de mogelijkheid om met een diversiteit aan split screens en/of picture-in-pictures (PIP) te werken. Bij een split screen worden twee bronnen naast of boven elkaar weergegeven. Bij een PIP kan de ene bron getoond worden terwijl in een klein venster daaroverheen een andere bron getoond kan worden. Dit laatste is bijvoorbeeld handig om groot een presentatie te tonen en in het klein live de spreker te laten zien.

streaming av mixer - media service

1 recorder
Indien gewenst kan er een recorder toegevoegd worden, zodat het beeld en geluid opgenomen wordt en later weer gebruikt of online gezet kan worden. Afhankelijk van de verwachte lengtes van de opnames worden er geschikte geheugenkaartjes bij gezocht die voldoende opnamecapaciteit hebben. De opnames kunnen vanaf de geheugenkaartjes eenvoudig op een PC gezet worden.

1 custom flightcase
Deze wordt speciaal op maat gemaakt voor de gewenste apparatuur. Met deze flightcase blijft de set altijd compleet en kan veilig vervoerd worden. In de case zitten meerdere lades, onder andere voor de losse bekabeling en een lade met op maat gemaakte inlay voor de camera’s, microfoons en andere losse onderdelen. De flightcase is zo gemaakt dat de apparatuur gemakkelijk hieruit bediend kan worden.


Plug & play
Deze videoregie-set is makkelijk en snel in gebruik te nemen: camera’s positioneren, bekabeling aansluiten, microfoons plaatsen, de set van spanning voorzien, internet aansluiten en u bent klaar om te streamen en/of op te nemen.


Meer weten?

Voor meer informatie over de mogelijkheden of een maatwerkofferte kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling via 043 – 407 07 00 of info@mediaservicemaastricht.nl.

#streamen #streaming #videoregie #mediaservice