Uit wereldwijd onderzoek door Avanade, onder 2100 bedrijven in vijftien landen, blijkt dat de juiste balans op het gebied van hybride werken nog niet is gevonden. Maar liefst 92 procent van de ondervraagde Nederlandse bedrijven heeft hybride werken of werken op afstand ingevoerd of geprobeerd.

Een interessant onderzoeksresultaat is dat 60% van de Nederlandse organisaties die zijn ondervraagt, aangeeft geen tools en applicaties hebben om overal te kunnen werken. En dit terwijl een combinatie van remote en op kantoor werken veel voordelen biedt.

De 3 voordelen:   

Meer werkgeluk, productiviteit en duurzaamheid. Dat zijn kort samengevat de grote voordelen van hybride werken. Het geeft een medewerker de mogelijkheid om zakelijk en privé naar eigen inzicht te kunnen regelen, door de flexibiliteit die geboden wordt. Ook gaat men vaak effectiever met tijd om. Productiviteit en concentratie gaan omhoog. Ook biedt het voordelen op het gebied van duurzaamheid. Er is minder verkeer en de hoeveelheid kantoorruimte kan vaak worden teruggebracht.

En toch zijn de voorzieningen voor thuiswerken niet optimaal ingericht. Een gemist kans vinden wij bij Media Service!

Richt je kantoor ook in op hybride werken.

Naast het feit dat medewerkers voor thuis voorzieningen nodig hebben voor hybride werken is het ook belangrijk je kantoor hierop in te richten. Bij 1 op 1 vergaderen is vaak een laptop voldoende. Echter bij hybride werken kan de situatie zich voordoen dat bijvoorbeeld 4 mensen op kantoor willen vergaderen met 2 thuiswerkers. Hiervoor is speciale techniek nodig die ervoor zorgt dat iedereen goed zichtbaar en verstaanbaar in beeld komt. De volgende stap hierin is dat zelfs de spreker groot in beeld kan worden gebracht, waardoor ook in een grote meeting het non-verbale van de conversatie niet verloren gaat

Ontmoetingsruimtes moeten daarom beschikken over de mogelijkheden voor hybride vergaderen en werken. Faciliteiten die de onderlinge samenwerking, tussen mensen op kantoor en mensen die hybride werken, ondersteunen. Je kunt hierbij als aanvulling nog denken aan interactieve schermen/whiteboards, audio- en videovoorzieningen, discussiesystemen en ruimtereserveringssystemen. Ook moet het voor medewerkers mogelijk zijn hun eigen device te kunnen verbinden met de aanwezige faciliteiten.

Een juiste inrichting van een dergelijke ontmoetingsruimte is van belang. Het is belangrijk om de wensen en behoefte in kaart te brengen. Waar gaat een ruimte voor gebruikt worden? Op deze manier kan de best passende oplossing gevonden worden.

Barco ClickShare Conference - Media Service