In december 2005 installeerde onze eigen Menno Wijckmans samen met Ronald Clerkx van Novisec de ontruimingsinstallatie van het provinciehuis. Nu 14 jaar later voerden beide heren samen de regie over de implementatie van de hypermoderne nieuwe installatie. Bij de ontmanteling van de oude installatie kwam uiteraard even een nostalgisch gevoel naar boven …

Dankzij uitstekende samenwerking tussen de specialisten van Media Service en Novisec was deze klus binnen 2 dagen geklaard.

Op de foto’s de nieuwe installatie bestaande uit 3 losse kasten die decentraal zijn geïnstalleerd en met elkaar verbonden via een super snelle glasvezelverbinding.

Wat doet deze Klasse A ontruimingsinstallatie?
Bij een calamiteit, zoals brand, wordt de installatie via een handmelder geactiveerd. Vervolgens gaat het alarm af (2 keer een slow whoop) en worden mensen in het gebouw middels een gesproken boodschap in 4 talen verzocht zo spoedig mogelijk het pand te verlaten.

Met deze gloednieuwe ontruimingsinstallatie zijn personeel en bezoekers van het Gouvernement Limburg wederom optimaal beveiligd in geval van een mogelijke calamiteit.

Het gouvernement heeft trouwens al veelvuldig van onze diensten gebruik gemaakt, zoals installatie van audiovisuele vergadersystemen, een interactief audiosysteem en een LED-wall.

#ontruimingsinstallatie #klasseaontruimingsinstallatie #brand #calamiteit #provincielimburg #gouvernementlimburg #mediaservice #novisec